Intressant statestik

Av besökssiffrorna på sajten ser man tydligt att besöken går ner om jag ligger på latsidan.

Men man kan undra hur det kommer sig att jag en dag endast har två besökare men 26 visningar. Någon måste gått igenom mina inlägg väldigt grundligt. Tyvärr lämnade denne någon ingen hälsning.

Historiens kitschigaste hot i melodifestivalen

Det känns som om det blev något fel i kronologin. Först kom Grotescos tingeling-parodi på rysk scenshow när den svenska melodifestivalen gick av stapeln i Globen. Många veckor senare kommer så den underhållning som de gjorde parodi på, som pausprogram i semifinalerna till den internationella festivalen i Moskva. Brukar inte parodierna komma efter det som de parodierar?

Hur som helst måste Grotescogänget ha varit synska. Både hos Tingeling och hos ryssarna fanns: militär manskör, kosackdansare, balalajkor, jättelika babuschkadockor, dansande björnar och tjejer i alldeles för korta shorts. Fast ryssarna hade delat upp det hela på två program (semifinal 1 och 2).

Men Tingeling var bra mycket roligare och musiken betydligt bättre.

En sak i den ryska versionen var dock så absurd att ingen kunnat hitta på den: Mot slutet står tjejerna i de alldeles för korta shortens framför den hundrahövdade ryska militärkören och sjunger "You're not gonna get us!" samtidigt som det dyker upp en rosa stridsvagn och ett ljusblått stridsplan. Skulle kunna tolkas som historiens mest bisarra och kitschiga militära hot någonsin. "Ni kan aldrig ta oss för vi har militärkörer med stora hattar och rosa stridsvagnar!"

Jag väntar med spänning på hur ryssarna ska kunna toppa detta i finalen på lördag.

TV leder till tidig sexdebut

Expressen skriver att tittande på tv-serier för vuxna ger tidig sexdebut http://www.expressen.se/sex/1.1560105/tv-tittande-leder-till-tidig-sexdebut

Är det bra eller dåligt att sexdebuten blir tidigare? Som jag minns tonårstiden var den stora frågan "när ska jag få göra det?". Inte "hur ska jag kunna undvika sex så länge som möjligt?"

Undersökningen är amerikansk och mina fördomar mot amerika säger mig att de tycker att tidig sexdebut är DÅLIGT; att sex är något man ska hålla sig borta från så länge som möjligt. Men vad är det som säger att det är så?

Helt nyligen läste jag en undersökning som sa att de som haft tidig sexdebut var mer social kompetenta.

Man kan också fråga sig vad som är hönan och vad som är ägget. Kanske ungdomar med mer "vuxna" intressen dras mer till "vuxna" tv-serier, samt att de som är mer socialt kompetenta begår sin debut tidigare.

Så jag tror nog ungarna ska få titta på tv.

Kanske har fildelarna rätt

Snåljåparna som vill kunna hämta sin musik och sina filmer gratis på nätet brukar hävda att de artister som kräver betalt kommer att förlora jämfört med dem som ger bort sina verk gratis. Jag ska inte argumentera för eller emot detta nu, utan vill föreslå ett experiment:

Låt dem som kräver betalt för sitt arbete få det. Så kan andra artister, som tror på snåljåparnas argument, lägga ut sitt material gratis. Då kommer det att visa sig vilka som hade rätt. 

Om snåljåparna har rätt så kommer de som ger bort sina verk att tjäna mer, medan de som vill ha betalt kommer att gå under. Därmed kommer ju saken att lösa sig själv. Dessutom behöver man inte ändra några lagar för att genomföra detta experiment.Tiderna förändras

För lite mer än hundra år sedan var den enda chansen att få uppleva musik att man hade musiker på plats.

Sedan kom ny teknik, såsom radio och olika former av rullar och skivor som kunde spelas på apparater. Detta blev snabbt det vanligaste sättet att lyssna på musik. Helt rimligt blev det också det viktigaste sättet att tjäna pengar på musik. Om det inte hade varit så hade ju exempelvis ingen amerikansk artist varit intresserad av att ge ut skivor i Sverige, om de inte också planerade en turne hit.

Med tiden kommer tekniker som tillåter privatpersoner att själv kopiera inspelad musik. Även för detta får upphovsmännen ersättning och det blir en del av deras intäkter.

Men nu har vi fått en ny metod, fildelning via internet, som gör att man kan sprida

RSS 2.0