Till homofoberna

Kära homofober, varför är ni så fixerade vid homosexualitet? Vad gör det dig om två män eller två kvinnor kysser varandra? Varför är det så viktigt att förstöra någon annans lycka, bara för att ni inte finner lyckan på samma sätt?

En uppmaning till de religiösa

Nästan ingen av er religiösa lever ju helt efter bokstaven i era religioner. Både Bibeln och Koranen uppmanar ju er att döda era medmänniskor i vissa sammanhang. Men de gör ni ju inte. I alla fall inte de flesta av er. Tack för det! Men om ni nu kan bortse från dessa antika stolligheter, varför kan ni då inte också bortse från annat omänskligt och ovärdigt i era skrifter. Som det där med hur kvinnorna ska behandlas, tiga och klä sig och allt vad det nu är. Ni män, ni vet väl att kvinnorna varken är era ägodelar eller slavar? De är självständiga individer, precis som ni själva. Det är de som ska råda över sina liv, sina kroppar och sin klädsel. Det gäller både era hustrur och era döttrar. Så ta och lägg undan de där gamla böckerna och lyssna till ert mänskliga hjärta. Då kan vi få en mycket bättre värld.

Ett tack till de religiösa

Tack alla ni religiösa som inte läser era skrifter ordentligt. Bibeln, precis som Koranen, innehåller en sån mängd hårresande värderingar och uppmaningar som skulle ge oss en fruktansvärd värld om de förverkligades till punkt och prickar. Jag har läst tillräckligt i båda för att veta. Dessa tusenåriga böcker innehåller förvisso en del kloka och vänliga ord också. Med dessa ord har de flesta av er (kristna, judar, muslimer) lyckats vaska fram en anständig omtolkning av religionerna. Men om man följer bokstaven skulle det leda till ett fasansväckande samhälle. Vilket förvisso också har skett på sina håll.

Okunskapsskolan

En undersökning har visat på brister i svenska lärares kunskaper om nazismens brott. Detta slogs upp stort i tidningarna. För oss som har barn i skolan är det dock ingen nyhet. Lärarnas okunskap är nämligen mycket större än vad denna undersökning visar. Vi som själva sökte oss till källorna och kollade hur frågorna i den omskrivna undersökningen verkligen lydde, måste nog erkänna att de inte var så lätta. Man kan också tycka att det var lite mycket detaljer och att man nog kan ha en ganska god uppfattning om nazisternas galenskaper och brott utan att känna till alla enskildheter. Men, kan man å andra sidan säga, borde inte lärarna kunna betydligt mer än en "vanlig" medborgare. De är ju ändå lärare. Jomenvisst skulle jag vilja svara, men sanningen är den att dagens lärare knappt kan skriva. Varje papper vi får hem från barnens skola är så fulla av galen grammatik och stavfel att man undrar hur barnen ska kunna lära sig riktig svenska. Och detta är INTE en problemskola utan anses vara en bra skola i ett medelklassområde. Hur ska man kunna begära att en lärare som skriver: "expiditionens öppet hållande är från mellan 8 till 12" ska kunna namnet på varje koncentrationsläger i Nazityskland?

RSS 2.0