Snåljåparna vill inte betala för musik

Om man vill vara helt säker på att få besök på sin hemsida ska man skriva inlägg i fildelningsdebatten.
Snåljåparna som ser det som en inskränkning av yttrandefriheten att de inte ska få använda sig av andras musik och filmer helt gratis, är enormt flitiga på nätet.
Yttrandefrihet är att få säga vad man vill, men inte nödvändigtvis att helt gratis få ta del av vad andra människor skapat.
Det är inte maffiafasoner att vilja få betalt för sitt jobb och det är inte frihet att vägra betala för sig.
Men jag antar att alla snåljåpar som inte vill betala för det de utnyttjar inte heller får betalt för sina jobb; att de jobbar helt gratis och därför är helt främmande för idén att människor vill ha betalt för sitt arbete.

Kommentarer
Postat av: Piratpartist

Du verkar ha missförstått. Med dagens upphovsrätt är det olagligt för mig att skicka en viss fil i ett mail till dig. För att beidra det måste vi läsa alla privata mail som skickas mellan medborgare. Även om du vet att du inte skickar något olagligt vet inte polisen det och måste ändå öppna din mail och kolla vad du skickar.Då ses alla mail som skickas till läkare, sexpartners, advokater och journalister. Det sistnämnda gör så att källskyddet ryker, vilket försvårar allvarligt deras arbete att avslöja korruption och andra hämskheter.Privatliv är ett djupgående behov hos människan som speglas i att de flesta låser toadörren om sig, även om de inte gör något olagligt/konstigt där inne.Du behöver inte hålla med oss att privatlivet är så viktigt att det är värt att reformera upphovsrätten för att skydda den, men det är inte av snålhet som vi vill bla legalisera fildelning. Om en reformerad upphosrätt är bra för privatlivet och hur en sådan gynnar kulturskapare är en annan diskussion.Regards //ZastDerg

2010-08-20 @ 20:17:26
Postat av: FriskyttenDet är inte olagligt att skicka musikfiler i privata mejl. Det är heller inte olagligt att låna en kompis skiva och tanka ner på den egna datorn eller iPodden.Det som den så kallade "jakten" gäller är de som lägger ut andras upphovsrättsskyddade musik på offentliga sajter eller länkar till sådan musik via offentliga sajter så att vem som helst kan ladda ner den utan att de som arbetat för att skapa denna musik (eller film eller vad det är) inte får en spänn.Använd inte lögner i er politiska argumentation och håll isär privata mejl och offentliga internetsajter.Lagen om att intrång i privata mejl är inte för att på måfå hitta folk som skickar musikfiler utan handlar om helt andra brott. Jag kan dock hålla med om att det är oroande att integriteten hotas, men blanda inte det med att integriteten skulle vara hotad när man letar rätt på folk som begår uppenbara upphovsrättsbrott på offentliga sajter. Det är som att påstå att integriteten skulle vara hotat ifall någon skulle vilja veta vems bilen var som just körde iväg med ens bohag efter en stöldraid.Sedan tycker jag att det är på tiden att ni snåljåpar förklarar hur ni föreställer er att de som arbetar med att göra musik, film, böcker etc ska få betalt för sitt arbete. Jag kan inte komma på någon annan bransch där konsumtionen bara ökar, men där de som står för produkten inte anses berättigad att få betalt för sitt arbete.Det är uppenbart att vi står inför en ny mediavärld, men det är bra naivt att tro att musiker, filmarbetare, författare etc kommer att fortsätta med sitt arbete om de inte längre får betalt för det.Det behövs nya lösningar, och den lösningen heter inte gratis musik till alla snåljåpar.

2010-08-21 @ 12:23:38
URL: http://friskytten.blogg.se/
Postat av: Piratpartist

Hej igen! Du får ursäkta om jag tog ett dåligt exempel, nu nämnde du offentliga siter. Visst finns det siter som har musikfilerna på sina servrar så att man kan ladda ner från dem, men det är väldigt få som gör så. Det mesta av den illegala fildelningen sker via bittorrent som går ut på att det som finns på de offentliga siterna som man laddar ner endast är vägbeskrivning - inte upphovsrättsskyddad - till själva filen som ligger på privatpersoners datorer. Nu är den offentliga sitens roll i fildelandet över, då det bara återstår att filen skickas från en privatpersons dator till en annan privatpersons dator. Och trafiken som den filen skickas i är en del av... wait for it... Den övriga privata internettrafiken. Samma ström av ettor och nollor som innehåller privata mail och google-sökningar, bland annat. Utan att kolla på all trafik kan man inte urskilja fildelningen från mailen.Notera återigen att detta måste ske med alla medborgare, innan det finns någon brottsmisstanke, vilket strider mot mänskliga rättigheter (fn:s allmänna deklaration, artikel 12)Det är vad som krävs för att stoppa fildelningen, det är därför vi vill att man inte ska stoppa den. Eftersom vi inte liver i en kommuniststat är det inte politikernas uppdrag att tala om för entreprenörer och företag hur de ska ta betalt, det är företagets uppgift att själva utveckla en gynnsam affärsidé.Som sagt: skälet till att vi vill släppa fildelningen fri beror främst på integriteten. Huruvida det skälet stämmer överens med verkligheten och om det är ett bra skäl eller inte är en annan diskussion, men lägg inte ord i munnen på oss genom att påstå att det är för att vi inte gillar att betala för oss.Personligen ser jag ingen betalningstjänst som är bra nog för att jag ska använda den, det är inte betalandet i sig jag har ngt emot. En skiva känns som att köpa grisen i säcken och jag anser dem vara för bökiga, jag vill ha allt på ett ställe. Och när man med dagens taknologi kan kopiera en fil till noll kostnad känns det fånigt att via internet betala per låt. Därför, och för att fildelning inte innebär en direkt skada för kulturskapare (om de skadas så skadas de indirekt) fildelar jag.Det resonemanget fungerar inte på andra varor, till exempel mat. Just eftersom att man inte (idag, kanske i framtiden) kan kopiera mat till kostnad noll. Det gör att det blir en direkt skada av att ta utan att betala.Tack för att du svarade på min kommentar så snabbt.ZastDerg

2010-08-21 @ 16:16:45
Postat av: Frisktytten

Egentligen vet jag inte varför jag fortsätter att svara på den här typen av inlägg.

Det är dumhet staplad på dumhet. Där allt till slut mynnar ut i att du inte tänker betala för sådant som du riskfritt kan stjäla gratis. Du påstår helt galet att de som skapar musik och filmer inte skulle påverkas av att inte få betalt för sina jobb. Slutligen jämför du att stjäla en tjänst (muik- eller filmupplevelsen) med att stjäla en vara och kommer fram till att det inte sker någon skada om man stjäl en tjänst. Gäller det för andra tjänster också? Betyder det att alla som inte säljer ett föremål inte borde få betalt för sitt arbete?

Det är så dumt att det egentligen inte förtjänar några kommentarer.

2010-08-27 @ 08:59:58
URL: http://friskytten.blogg.se/
Postat av: Patrik Andersen

ahaha, friskytt - moarrr like failskytt AMIRITE.Ok. Du vet betalningsformen som du tappert försvarar har inte funnits för evigt. Varför skulle den inte förändras igen?

Menar du att ingen skapade musik före cd-skivan kom till?

Eller är du pianisterna som försökte protestera mot grammofontillverkarna när det kom?Nej det är inte lätt, speciellt när det är en non-issue då musik inte längre görs. Det bevisade man ju sist man bedrev häxjakt på ny teknologi med mantrat "home taping is killing the music industry!" så egentligen förstår jag inte alls vad ert samtal kan ha handlat om.

2011-04-07 @ 19:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0