Genusperspektivet i bonusdebatten

Man frågar sig varför  en kvinna från LO är den som åker på stryk, när bonus- och pensionskarusellen till helt övervägande del hålls snurrande av män från näringslivet med högersympatier.

Man får intrycket att Vanja Lundby-Wedin satt i styrelsen alldeles ensam. Och när det gällde Annika Falkengren som fick 2 millioner i lönelyft på SEB, så lät det som det var något hon själv hade beslutat. Var är alla dessa ansvarsfulla män som får så hiskeligt bra betalt för att vara ansvarstagande nu när ansvar ska utkrävas?

Varken Lundy-Wedin eller Falkengren bör frias från ansvar för sitt handlande, men vore det inte på plats att männen som deltagit i samma eller liknande beslut också ställs till svar?

Kommentarer
Postat av: Påsen

Är det inte dags att skrota hela idén med bonussystem och stofilerna som försvarar systemet på samma gång. Det skulle knappast skada samhället på något vis.

2009-03-27 @ 00:17:30
URL: http://spaderlord.blogg.se/
Postat av: Cygnus

JA. VI HAR HÖRT DEN FÖRUT!Friskytten skrev:

"Man frågar sig varför en kvinna från LO är den som åker på stryk,"- Det här låter som ytterligare en av alla galna feminister som översvämmar samhället. Jag har läst resonemanget förut. Det finns alltför många som utnyttjar tillfället för att ge intryck av att kvinnor skulle vara särskilt utsatta. Samma sak händer ofta när kvinnor gör bort sig. Det finns kvinnor som bortförklarar efterföljande kritik med att kritiken enbart beror på att den riktas mot en kvinna.Men kvinno-förklaringen blir orimlig med tanke på att även många män har dragit på sig motsvarande kritik, och mer ändå, efter att ha begått fel.Låt oss slippa dessa feminister och den ojämställdet som feminismen dränker samhället i.

2009-04-10 @ 00:54:08
Postat av: Cygnus Ferreus

IDEOLOGI OCH INTE KÖN!"Man får intrycket att Vanja Lundby-Wedin satt i styrelsen alldeles ensam."- Knappast. Men Vanja representerar en ideologi som utåt säger sig vara emot höga löner till en liten privilegierad grupp. Så därför.

Ja. Kritiken beror på att hon är från LO:

Nej. Kritiken beror inte på att hon är kvinna.Du nämner "män från näringslivet med högersympatier." Dessa höger-sympatisörer förknippas inte med samma ideologi som fackförenings-rörelsen. Därmed kan dom inte på samma sätt anses bryta mot sin egen påstådda uppfattning angående löner.Ta och glöm det som har att göra med manligt kön på dessa personer.

2009-04-10 @ 01:27:14
Postat av: Friskytten

Till Cygnus:Okej, att pressen gav sig på Wanja beror inte på att hon representerade LO. Men det förklarar inte varför man gav sig på Annika Falkengren på SEB. Hon representerade ingen annorlunda filosofi än de män som gav henne löneökningen.Jag menar inte heller att man ska låta kvinnor som gör fel slippa undan. Jag menar istället att man väldigt ofta har överseende med män.

2009-04-10 @ 21:40:23
URL: http://friskytten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0