Är Fort Knox tomt

Fort Knox påminner om Joakim von Ankas kassavalv på bilden som DN publicerar http://www.dn.se/ekonomi/finns-det-nagot-guld-i-fort-knox-1.832531
     Artikeln handlar om att några har ställt sig frågan hur det egentligen är ställt med guldreserven. Ingen utomstående har kollat på åratal. Kanske vaktar militären ett tomt kassavalv. Står vi inför en "guldreservsbubbla" där det visar sig att Fort Knox är lika värdelöst som IT-aktierna var en gång.      
Jag kan ändå inte låta bli att fascineras över tanken att ett land ekonomi skulle vara avhängig några ton metallklumpar i en enskild byggnad. Är det inte lite gammaldags i denna tid då den största delen av allas vår ekonomi bara är siffror på papper eller i datorer och konkreta pengar bara är småslantar man betalar parkeringen för? Lönen kommer in på kontot, hyran åker ut och i mataffären betalar man med kort. Väldigt liten del av pengarna håller man någonsin i handen i form av mynt och sedlar.

Kommentarer
Postat av: Lipstickan

Eftersom ingen verkar ha gjort något med guldet på många årtionden kan det väl inte spela så stor roll om det finns där eller inte. Det viktiga är väl att alla tror att det finns där.

2009-03-31 @ 12:02:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0