Sexiga Stockholm

Stockholm är den elfte mest sexiga staden i världen står det i Dagens Nyheter fredag 19 mars (i papperstidningen). Jämfört med vad undrar man. Kramfors? Katrineholm?

 

Och vad menas med en sexig stad? Porrig som Hamburg? Vågad som Amsterdam? Erotisk som Rio de Janeiro? Romantisk som Venedig? Svärmisk som Paris? Pulserande som New York? Lättraggad som Rhodos? Flashig som San Tropez? Exotisk som Zanzibar? Avklädd som Cap d’Agde? Dekadent som Berlin? Gör geishorna i Kyoto och barflickorna i Bankok att dessa städer är sexiga?

 

På listan, som DN talar om men inte redovisar, ligger Rom högst. Sexiga Rom … hm? Om jag tänker på påven och Berlusconi och sex så är det ju inte i så positiva termer. Kondomförbud, celibat, pedofili och lättklädda strippor är det sexigt?

Sedan kommer Bath. Bath? Jag tänker på Canterbury Tales och det är ju inte den mest aktuella källan. Och var hamnar Sollefteå och Mörbylånga?

Listan, som egentligen är en artikel, kommer från Sunday Times och finns på  http://www.timesonline.co.uk/tol/travel/holiday_type/breaks/article7056736.ece?token=null&offset=0&page=1
Den är tio sidor lång-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0