Man sluter fred med sina fiender

Konflikten Israel / Palestina är en av de mest oförsonliga och hopplösa som finns.

Båda parter lever i en barnsligt förödande tro att den andra parten ska upphöra att existera.

Men detta kommer inte att ske. Palestinier kommer att finnas kvar. Liksom judar. Och de andra folkgrupperna som trängs på denna lilla plätt av jorden.

Någon gång måste båda sidor inse att motparten inte kommer att försvinna. Att de andra inte kommer att acceptera att leva under dödshot eller förtryck samt att man sluter fred med sina fiender, inte med sina vänner.


Kommentarer
Postat av: Alexander

Anledningen till att det är Israel som ska bojkottas är att de bedriver etnisk resning, även kulturell sådan. Detta är något man inte får tala om högt då Israel är ett välsignat land, men det är något jag väljer att inte ta hänsyn till nu. Vanligtvis kallas man för nazist om man så mycket som råkar släppa ett ljud ont om Israel ur munnen, och då är det väl bra att någon säger ifrån.Detta anser jag också vara skillnaden mellan problemen i Frankrike, USA och Ryssland. Däremot är jag för en bojkott av Myanmar, inte Burma :PMen jag tycker att Israel är en ypperlig början och blir en indirekt men kraftig markering mot resten av Europa, EU och USA. Det visar att Vi normala svenskar är emot natonalsocialism á la Tyskland'30-40' och Israel!!!Angående ditt inlägg är det kul att du säger palestinier och inte araber...inte många som gör!

2010-04-11 @ 23:58:12
URL: http://alexanderism.blogg.se/
Postat av: Friskytten

Först vill jag förtydliga en sak: Jag tycker inte om Israels ockupation, inte heller om deras bosättningspolitik eller deras behandling av palestinierna. Men debatten i denna fråga är så infekterad att så fort man kritiserar den ena parten tror många att man älskar den andra. Jag accepterar inte heller palestiniernas självmordsbombare eller missiler mot civila. Jag tänker inte ställa mig och heja på någon av sidorna, vare sig genom bojkotter, insamlingar eller vad det kan vara.

Det är en hemsk och sorglig konflikt, men den har fått så stort utrymme i media att många verkar tro att detta är den enda plats på jorden där det råder konflikt och förtryck.

Eller åtminstone att detta är det ställe där förtrycket är som värst.

Jag anser inte det och vidhåller att det är osunt att bara hela tiden envisas med att bara ge sig på Israel.

För övrig fortsätter jag att använda det svenska namnet Burma, precis som jag använder de svenska namnen på Kina, Tyskland, Suadiarabien, Ungern, Ryssland, Frankrike, Japan ......osv)

2010-04-12 @ 08:28:37
URL: http://friskytten.blogg.se/
Postat av: Alexander

Jag menar bara att det är vi i FN, väst överhuvudtaget, som i princip skapat konflikten och har en slags skyldighet att ta ställning för palestinier som onekligen förtrycks i och kring Israel. Dessutom skyddas Israel av starka nationer vilket blir ett hån mot Palestinas frihetskamp, men visst det är svårt att rättfärdiga självmordsbomber...Och som ett svar till din kommentar på min kommentar så vill jag bara säga att jag är glad att du sa Burma, och inte Myanmar, då det är militärregimen som döpt om landet, och flera städer i landet. Dock kan det ses som ett onödigt påpekande då alla säger Burma...hehe. Så att det var absolut inget illa menat.Men jag står fast i att Israel är en bra början, och jag tycker absolut inte media rapporterar tillräckligt om konflikten, men med det säger jag inte att denna konflikt är den enda, eller att den skall ta "mediaplats" från andra...

2010-04-12 @ 12:43:39
URL: http://alexanderism.blogg.se/
Postat av: Friskytten

Då har vi helt enkelt olika åsikter i den här frågan.

2010-04-12 @ 20:54:18
URL: http://friskytten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0