Konstfacks egen Wallraff

Är det någon som är tillräckligt gammal för att minnas Günther Wallraff? Den tyska journalist som genom att förklä sig och bluffa tog sig in på olika ställen för att skriva avslöjande insiderreportage? Han var en hjälte när det begav sig. Då såg det som en helt genial och fullt berättigad metod att undersöka världen. När konstafseleven Anna Odell spelade psyksjuk så hör man bara kritiska röster. Tänk om hon kommer fram till något. Tänk om hon avslöjar något. Vore det inte på sin plats att vänta till hon redovisat resultatet av sitt projekt innan hon överöses med kritik?

Kommentarer
Postat av: Mariner6 / Thomas

Friskytten, så länge man som herr Wallraff sysslade med inre spaning, utan att skada annan person eller annas egendom, så ska väl ingen klandras. Herr Wallraff hade dessutom ett uppsåt att avslöja oegentligheter på ett sätt som inte innebar brottslig gärning, och gjorde detta föredömligt !! Då kan det kallas vad som helst, kanske till och med konst !

Fröken Odell har här mycket att lära, liksom hennes kollegor Ivar Björkman och Magnus NUG Gustafsson. Finess, spetsfundighet, raffinemang och intelligens; se där goda ingredienser för att skapa riktig konst. Tänja gränser och bana ny mark är ju fina föresatser i konstkretsar. Helt ok, så länge det inte är uttalat lagbrott !



Till syvene og sidst - det ska bli intressant att se hur länge fröken Odell's happening och installation "lever" i människors sinnen och massmedia !!



Ytterligare; brott skall omgående lagföras och utredas, oavsett om det sker i konstkretsar eller i finanskretsar e dyl. Gärningsmannens bakgrund i sammanhanget är helt ointressant !



/ Mvh,

Mariner 6/ Thomas



http://blogg.passagen.se/mariner6/



istockholmkryperdelvis" rel="nofollow">http://blogg.passagen.se/mariner6/entry/konstfackistockholmkryperdelvis

2009-03-16 @ 18:23:50
URL: http://blogg.passagen.se/mariner6/
Postat av: Friskytten

Det återstår ju ännu att se vad Anna Odell presenterar för resultat. Jag väntar med att kommentera detta till dess. Dessutom är hon inte dömd till något än, så vi vet ju inte om något brott är begånget.



Sedan kan jag hålla med om att brott bör lagföras, men tyvärr ser inte verkligheten ut så. En mycket stor det av brott utreds inte ens trots att det finns spaningsuppslag (tänk t.ex. på Anders Eklund som mördade Engla). Åtalseftergift är inte helt ovanligt. Det är då man börjar undra över prioriteringarna.

2009-03-17 @ 21:05:55
URL: http://friskytten.blogg.se/
Postat av: Påsen

Det spelar väl ingen roll om hon brutit mot lagen eller inte? Om man anser att något är moraliskt riktigt så ska man väl inte göra på annat vis för att lagen säger så? Ett samhälle där folk inte tänker själva är det farligaste man kan råka på. I vissa lägen kanske man får utgå från att man blir bestraffad, men det får man väl ta. Att en utomstående kommer in som låtsad psyksjuk tror jag kan ge en helt ny syn på vården. Jag tror att det kan finnas mycket att vinna på sådana här tilltag. För att inte tala om att det är stor humor, precis som grotesco-gängets ryss-sketch.

2009-03-18 @ 00:30:32
URL: http://spaderlord.blogg.se/
Postat av: Friskytten

Påsen. Det beror väl helt på vilket sätt någon brutit mot lagen i vilket syfte och vad det ledde till. Hur det ser ut i det aktuella fallet med Anna Odell vet jag för lite om, men jag kan väl säga så mycket att den falska psyksjukan inte gör mig särskilt upprörd. Om hon däremot skulle ha brukat våld mot någon så krävs det verkligt mycket för att det ska vara ursäktligt.



Eller för att sammanfatta: Alla lagbrott är inte okej, men vissa kan vara det under vissa förhållanden. Den som vill ha enklare svar får leta i en annan blogg.

2009-03-18 @ 10:13:50
URL: http://friskytten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0