Fildelare är snåljåpar inte hjältar

Jag kan bli så förbannad på alla dessa som upphöjt sin egen snålhet till en dygd. Fildela är fint, men att få betalt för sitt arbete är fult.

Man blir  helt förbluffad över hur många som inte fattar att nedladdning är stöld. Eller är det så att dessa personer verkligen inte har förstått hur det går till när folk i film- och musikbranschen får betalt för sina jobb. Det har aldrig varit själva DVD- eller CD-skivan man har betalat mest för. Den lilla plastbiten kostar bara någon krona. Det är allt arbete som ligger bakom som betalas på detta sätt.  Väldigt många människor betalar en liten summa, som tillsammans (förhoppningsvis) täcker produktionskonstnaden). Kommer dessa pengar inte in, så finns det ingen anledninga att fortsätta producera. Vem fan vill jobba gratis.

Snacket om att musiken och filmen finns kvar är lika korkat som att hävda att taxichauffören har bilen.


Kommentarer
Postat av: insikt

Tankevurpa 1.0 :-)Hur många gånger ska jag som kund betala för "jobbet" .. 1) bio-besöket 2) Hyr-DVD 3) Musik-CDn 4) Hyr-blueRay 5) Köp-DVD 6) Köp-BlueRay 7) PayPerView 8) Betal-TV 9) Nedladdning på nätet 10) TV-licens reklamfinasierad TV-visning...Förstår inte logiken i att man ska betala fullt för rättigheten man redan förvärvat varje gång man vill ha tillgång till "verket" på ett annat media..Har jag köpt BluRay och vill ha en DVD kopia, kan jag inte se logiken i varför jag ska betala mer än plastbitskostanden för DVDn..Det blir ju så himla fel när man som rättighetinnehavare både vill äta kakan o ha den kvar.. Påstå att det är "content" och inte "media" man säljer.. men gladeligen tar betalt för samma sak flera gånger om..inkosekvent...Många av 2000-talets kunder vill dessutom heller se film hemma än på kassa biografer, varför det är att spotta kunden i ansiktet att leverera "content" i ett format som kunden ej önskar.. Klart som fan att kunderna pissar i den hand som allt som oftast slår dem i ansiktet :-)/facehugger

2009-04-17 @ 00:03:45
Postat av: Friskytten

Om du går på bio två gånger så betalar du två gånger! Ser du något konstigt i det?I en ideal värld kanske man kan kanske en person köpa "lyssningsrätten" till musik och sedan fritt få hur många kopior som helst och bara betala för plastbiten. Men det är ju inte ett realistiskt koncept.Sedan tror jag att den vanligaste situationen är att personer laddar ner musik och filmer som de INTE betalar på något sätt alls.Upphovsmännen oroar sig helt säkert inte för att bli av med kunder som inte betalar.

2009-04-17 @ 08:49:16
URL: http://friskytten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0