"Arrangerade äktenskap bra för tjejer som inte får träffa män"

Torsdag 18 oktober sitter en svensk imam i SVT och säger att arrangerade äktenskap kan vara bra för tjejer som lever enligt islams alla regler och därför inte får träffa några killar.
Alltså om man låser in tjejer så är det bra för dem om man som kompensation för detta fixar en make till dem. Förmodligen är det också bra med hämtpizza för de tjejer som inte får gå på restaurang. Men snälla nån! Det är inte acceptabelt att någon hålls inspärrad av sin egen familj av religiösa skäl. Detta kan inte rättas till genom aldrig så välmenande äktenskapsförmedling.
Ändå låter imamen så förnuftig i andra sammanhang. Han säger att tjejerna måste få utbildning, att även om äktenskapet är arrangerat så måste tjejen ha rätt att säga nej. Men han verken fördömer eller prisar dem som hindrar sina döttrar från att träffa andra för att kunna leva efter islams alla regler. Han bara konstaterar att det är så det blir om man följer reglerna och då är det ju bra om föräldrarna fixar en partner.

Kommentarer
Postat av: Den siste mohikanen

Detta är det nya multikulturella Sverige. Detta är vad politikerna har skapat genom att tillåta massinvandring. Har vi tur kommer vi svenskar få en liten gård på Skansen där alla "nysvenskar" kan komma och titta på vad som finns kvar av vår lilla svenska folkspillra.

2009-03-31 @ 12:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0