Minaretförbudet

Om en elev i en klass mobbas av alla de andra eleverna i klassen så är det inte demokrati, även om mobbarna är i majoritet!

Kan det kallas demokrati när en majoritet förföljer en minoritet? Är det demokratiskt när Schweiz förbjuder minareter? Eller är det att missbruka demokratin?

Demokrati måste innefatta rättigheter och skydd för minoriteter och de som inte tillhör majoritetskulturen. Det måste stå var och en fritt att ogilla Islam, men vill man bekämpa dess läror och plädera för något annat ska man göra det med ord, inte med förbud och absolut inte med våld.

Gärna mer muhammedkarikatyrer och hånfulla skämtskrifter om Koranen, Allah och Muhammed, men inget våld och inga hot.


Kommentarer
Postat av: Peter Lundholm

Futtigt att röst om minareter eller inte... Fick vi rösta om kyrkklockor på söndagmornar? Ibland undrar jag hur människor är funtade...Eller inte :)Hur kommer man in kontakt med blogginnehavaren kan man undra, men det löser sig nog. Keep up the good work!/Peter

2009-12-05 @ 00:55:38
URL: http://www.gegga.com
Postat av: Friskytten

Ja du Gegga-Peter, ibland undrar man över människan. Men jag är i grunden optimistisk när det gäller människor. Vi lever ihop i extremt stora flockar och kan röra oss tämligen fritt mellan flockarna och de allra flesta är snälla och hjälpsamma och vill andra gott.

2009-12-06 @ 11:05:31
URL: http://friskytten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0