Piratpartiet ägnar sig åt väsentligheterna

Genom Piratpartiet har vi äntligen fått ett parti som tar upp de väsentliga frågorna; att man inte ska behöva betala upphovsmännen för att man sprider deras verk över internet!

Alla andra partier harvar ju på om meningslösheter som arbetslöshet, miljöförstöring, skola och sjukvård. Andra idioter engagerar sig i oväsentligheter som att Hamas i åratal har skjutit missiler mot israeliska civila eller att israelisk militär har hämnats hänsynslöst mot detta. Nej, alla bör gå med i Piratpartiet som ägnar sig åt de viktiga frågorna. Rösta på Piratpartiet och se till att det blir ett slut på   ersättning till artister, kompositörer, musiker, inspelningstekniker, skådespelare, regissörer, författare och andra som inte har ett riktigt jobb!

Kommentarer
Postat av: Martin

Tramsigt inlägg. Fildelning innebär inte att artister osv inte längre kommer att få ersättning. Skivbolag och andra onödiga mellanhänder kommer däremot att få det svårt.

2009-04-19 @ 12:16:21
Postat av: HDR-fotografen

"Andra idioter engagerar sig i oväsentligheter som att Hamas i åratal har skjutit missiler mot israeliska civila eller att israelisk militär har hämnats hänsynslöst mot detta."

Vilken nytta riksdagspartierna gjort som engagerat sig i detta med full kraft."Rösta på Piratpartiet och se till att det blir ett slut på ersättning till artister, kompositörer, musiker, inspelningstekniker, skådespelare, regissörer, författare och andra som inte har ett riktigt jobb!"

Byt ut "artister, kompositörer, musiker, inspelningstekniker, skådespelare, regissörer, författare" till skivbolag, för det är de som kommer förlora på det. Inte "artister, kompositörer, musiker, inspelningstekniker, skådespelare, regissörer, författare".

2009-04-19 @ 23:04:18
URL: http://fotografhelsingborg.blogg.se/
Postat av: Friskytten

Till Martin och HDR-fotografen.Hur föreställer ni er att artisterna får betalt om ingen betalar för deras musik?Vad föreställer ni er att "skivindustrin" är för något? Inser ni inte att det är lika korkat att skilja på skivindustrin och de som skapar musiken som att skilja på bilindustrin och bilarbetarna. Skivindustrin består av dem som framställer musik."Mellanhänder" är ett fult ord att dra till som antyder att det finns folk som skor sig utan att göra något. I verkliga livet brukar detta i klartext betyda butiker och distributörer, fram till helt nyligen nödvändiga för att folk skulle kunna köpa skivor. Idag kan man distribuera lagligt direkt via nätet och "mellanhänderna" är då bredbandsbolagen (som tar betalt) och t.ex. iTunes-store. De "mellanhänder" som inte behövs faller naturligt bort, när de inte längre behövs.Det som håller på att hända nu är dock att det inte kommer in några pengar alls i systemet, som kan finansiera framställandet av musik. Att ladda ner gratis drabbar inte bara "mellanhänderna" utan i allra högsta grad upphovsmännen.Som vid alla pengatransaktioner så är dock skattmasen den som tar största kakan. Men det är nog ändå en helt annan diskussion.

2009-04-20 @ 08:33:20
URL: http://friskytten.blogg.se/
Postat av: Jill Jonsson

Du, friskytten, är en idiot. Idioter kan man inte diskutera med.Idiot.

2009-04-24 @ 15:25:53
Postat av: fugi

Hur försörjde sig musiker innan cd-skivan? Innan LP? Innan grammofonen?

2009-04-24 @ 19:30:12
Postat av: Donsan

Var får du alla dina sjuka ideer och påståenden ifrån. - Du skriver om Piratpartiet utan att fatta vad de värnar om - nämligen individens integritet och demokratiska fri och rättigheterÖsttyskland hade knappt någon arbetslöshet - skola och sjukvård för alla men det som SAKNADES var just demokrati - Demokratins principer står ÖVER alla andra problem och en minoritets "rätt"Du hetsar upp dig på ett parti som har dessa demokratiska principer som sina hjärtefrågor och de är villiga att samarbeta med vilken koalition i Sverige som helst som tillgodoser deras krav - Så frågor om arbetslöshet - vård - skola och omsorg etc kommer inte att förglömmas även om Piratpartiet får säte i riksdagen - De kommer att TILLFÖRA viktiga demokratiska synpunkter och dom etablerade partierna kommer då ÄNTLIGEN bli tvungna till att ta dessa synpunkter på ALLVARDu kräver ersättning av folk - som helt utan kommersiella vinstintressen delar filer de har på sina egna hårddiskar med varandra utan att inse hur SJUKT det är?Vad är det med dig - som sprider dom mest befängda påståenden som dom USAstyrda intresseorganisationerna har på sin argumentationslista och som inte går att verifiera med gedigna rapporter eller forskning utan att inse hur SJUKT det är?

2009-04-28 @ 14:05:54
URL: http://brilliant-allehanda.blogspot.com/
Postat av: Friskytten

Till Donsan:

En av de saker man inte respekterade i Östtyskland var äganderätten. Upphovsrätten är en form av äganderätt, som finns i alla västerländska demokratier. Det finns också internationella överenskommelser om upphovsrätt. Det skulle därför vara mycket intressant att se vad som hände om Piratpartiet kom in i EU.

2009-04-28 @ 21:33:45
URL: http://friskytten.blogg.se/
Postat av: Friskytten

Till fugi:

Att artister inte sålde LP-, CD- eller DVD-skivor innan dessa var uppfunna är inte ett skäl till att inte betala för deras arbete och de distributionsformer som finns idag.Eller ska jag tolka ditt inlägg som att artisterna inte borde få någon del av intäkterna från skivförsäljning eftersom de inte fick det innan skivorna fanns?

2009-04-28 @ 21:36:34
URL: http://friskytten.blogg.se/
Postat av: Brutala Bloggen tackar

för det ASBRA:IGA tipset ang skita utan att grabben hör! Helt bäst skrattar fortfarande!

2009-04-29 @ 18:08:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0