Musikstöld eller bojkott spelar ingen roll

Nu får inte längre folk stjäla musik och filmer på nätet som de vill längre. Många tror att detta är en nyhet. Det är det inte. Det har varit förbjudet sedan tidigare. Skillnaden är att man nu ska kunna spåra tjuvarna lättare.

Med anledning av denna nya spårmetod försöker man nu göra ett uppror till bojkott. Men omm de som hittills har snott andra människors arbete utan att betala för sig, nu kommer att genomföra denna bojkott, spelar det väl ingen större roll. Upphovsmännen, artisterna, kompositörerna, inspelningsteknikerna mfl får ju inga pengar oavsett om man stjäl deras material eller om man bojkottar dem.

Kommentarer
Postat av: Henrik

Hade du ägnat dig åt att läsa ett par av kommentarerna så hade du insett att många av de som fildelar även är legala konsumenter av kultur, stora sådan dessutom, så ja, en bojkott kommer drabba företagen.Och upphovsmännen, artisterna, kompositörerna m.fl. får fortfarande inte del av kakan, det är bolagen som tar pengarna. Att de dessutom har laglig rätt att utpressa landets invånare utifrån spekulationer, tycker iaf inte jag är ett steg i rätt riktning mot att bekämpa illegal fildelning.

2009-04-08 @ 00:12:16
Postat av: andreas

är övertygad om att den större mängden av de som fildelar helt sonika skiter i att köpa skivan som de redan laddat ner. De har den ju redan.Debatten rasar om ipred men problemet ligger i att hitta en lösning där tillgängligheten är stor och där upphovsmän får betalt för sitt arbete. Spotify är en bra grej, men drömmen vore ändå ett lagligt "the pirate bay", samarbete med STIM och IFPI.

2009-04-08 @ 00:17:42
Postat av: Henrik

Håller helt med dig andreas om att ett "lagligt TPB" hade varit den bästa lösningen. Hade man lagt priserna (eller om man så vill månadskostnaden) på en lagom nivå så att folk har tillräckliga incitament att välja tjänsten skulle man nå extrem slagkraft. Att utveckla en sådan tjänst är inte speciellt svårt, och samarbetssvårigheter emellan var ju visst inte heller det något problem då man, vad det ser ut som, lätt enades kring denna (IPRED) lag. Dessutom behöver man ju inte bygga upp något nytt distributionssystem, det finns redan.

2009-04-08 @ 00:49:38
Postat av: Friskytten

Till Henrik:Du har nog inte alls fattat varifrån artisterna, musikerna och alla andra inblandade får sina pengar ifrån. Det är av konsumenterna, visserligen via skiv- och filmbolagen, men det är i slutändan ändå konsumenterna som måste stå för fiolerna. Var tror du pengarna kommer ifrån?Att den som äger något (i detta fall upphovsrätten) har rätt att kräva ersättning av den som använder sig av det är inte konstigare än att Gröna Lund tar betalt för att man åker karusell. Det är inte att "utpressa landets invånare". Vill man ha en tjänst får man betala för den. Det gäller allt annat. Varför inte musik?

2009-04-08 @ 21:51:06
URL: http://friskytten.blogg.se/
Postat av: Friskytten

Till Andreas och HenrikHåller med om att det behövs bättre tjänster för att lagligt komma åt musik och filmer över nätet. Där har film- och musikindustrin varit dåliga. En bra och billig tjänst gagnar alla. Konsumenterna vill se och lyssna och de som skapar film och musik vill få ut sina verk, men de måste också ha en rimlig chans att leva på sitt jobb och det kan de bara få om någon betalar.

2009-04-08 @ 21:53:19
URL: http://friskytten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0