Cherchez la femme

Man brukar säga "cherchez la femme" dvs "sök kvinnan", men det verkar oftare tolkas som "jaga kvinnan". Av den senaste tiden klappjakt på Wanja Lundby-Wedin från LO och Annika Falkengren på SEB skulle man nästan kunna tro att dessa kvinnor ligger bakom hela finanskrisen.

Det vore lätt att hitta fler kvinnor som släpats till schavotten. (Leila Freivalds, Liza Marklund, Mona Sahlin, Gudrun Schyman mfl) Jag påstår inte att alla dessa kvinnor var oskyldiga. Det som är anmärkningsvärt är att män som gjort liknande eller värre saker klarar sig lindrigare undan. De brukar få en liten förmaning och sedan är förtroendet återställt. Hur många minns att det var ett antal manliga politiker som gjort ungefär samma sak som Mona Sahlin när kontokortskandalen valsade i pressen, men deras synder är sedan länge glömda medan Mona lär få äta upp sin Toblerone i all evighet. Det var fler än Gudrun Schyman som hade tvivelaktiga taxikvitton. Och ingen kvinna hade klarat sig så bra som Sigvard Marjasin gjorde när han klippte kvitton eller Jan O Karlsson när han bjöd på kräftskiva på skattebetalarnas bekostnad. Att en socialdemokrat försöker hyra ut sina lägenheter för astronomiska summor rubbar tydligen inte förtroende för honom särskilt mycket, medan Freivalds fick avgå för att hon köpte den lägenhet hon själv bodde i.Kommentarer
Postat av: Anna Linder

USH, så billigt. Tur att du inte ska företräda större grupper av kvinnor. Det är just sådana här billiga argument mellan män och kvinnor som saboterar hela jämställdhests arbetet. Vad tillför detta i den debatten.

För mig är det viktigt att den som läser texten kan på något sätt identifiera sig i den och känna empati för innehållet, men detta är ju nonsens!

Skriv sakligt, det är väl inte mannens fel att Wanja inte förstår att hon är dålig företrädare för LO medlemmen och tillika spårat ur som ledare och beslutsfattare.

2009-03-25 @ 15:42:19
Postat av: Peter Ingestad

Vem har, bland annat, haft i ansvar att tillse, att såna här oegentligheter inte sker? Jo, Wanja Wendby-Lundin!! Hon har gjort ingenting i den vägen. Varför? Därför att hon är en oduglig uppkomling. Och inte bara det. Utan dessutom därför att hon är delaktig i konspirationen, och belönas för sitt mygel med smällfeta arvoden i 24 styrelser. Tjugufyra!!!! Liksom hela den mutade LO-toppen. När hon tillstyrkt eländet har hon alltså i det tysta främjat sitt skamlösa egenintresse. Jag säger bara 1 ord:

.

KORRUPTION!

.

NER med rögröna smörjan i Nybroviken. De är likadana allihop. Nej förresten. Miljösynpunkt. Nån förbränningsstation eller slutförvaring.

2009-03-25 @ 19:49:41
URL: http://singleswingle.blogspot.com/
Postat av: Friskytten

Känner att jag måste förtydliga mig. Mitt inlägg om att kvinnor granskas hårdare än män handlar inte om att kvinnorna ska frigkännas eller att man inte ska granska dem. Det handlar om det faktum att män så ofta lyckas gå fria för samma synder.

Wanja Lundby-Wedin har ett ansvar i det som hände, och det är uppenbart att detta är så uppröranade för många att de inte ser mönstret; att kvinnorna jagas och männen slipper undan för precis samma förseelser.

2009-03-26 @ 08:29:18
URL: http://friskytten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0